112eelde.nl feliciteert 112Groningen.nl met het 10 jaar bestaan.

112groningen[1]

Groningen – 24-06-2013 bestaat 112Groningen.nl precies 10 jaar. Dat wordt uiteraard groots (uiteraard in besloten kring) gevierd in het westen van Groningen.

Dag en nacht staan 40 fotografen en 5 videografen klaar voor de site indien nodig.   De 1 doet veel, de andere woont in een plaats waar minder gebeurt, toch is ieder even belangrijk. De eigenaar(Martin Nuver) van de site zelf zit er fulltime op sinds 2008, maar in Juni (24-06-03 registratie SIDN) begon het allemaal echt met de website 112Groningen.nl, alhoewel in Augustus  1999 had Martin Nuver zijn allereerste foto al in de media(Nieuwsblad v/h Noorden toen nog), Bij de Stationsstraat in  de stad liep hij Rob Zijlstra van het Dagblad tegen het lijf en die vroeg toen nog het fotorolletje, en ja hoor volgende dag was het raak, de eerste foto was een feit.Martin begon op zijn 12e jaar al met scanner luisteren bij de buurman, daarna op de fiets ergens kijken, toen op de brommer, later met de auto. Eerst leverde 112Groningen destijds aan de site 112Fotomuseum.com waar anderen de foto`s konden bekijken uit Groningen.  Al gauw kwam daarna een kleine eigen  site online, al gauw bleek dat een groot succes  en begon Martin als 1 van de eerste(waren hooguit vier andere sites toen) een 112 site in 2003, waarna velen  honderden volgden in de jaren ernaar. Nu heeft bijna elke plaats een eigen kleine 112 site. Landelijk hebben wij ook de site www.112Nederland.nl in beheer. Binnenkort komt daar ook weer meer leven in is de bedoeling.112Groningen heeft in 10 jaar tijd een zeer goede naam opgebouwd bij de hulpdiensten, rond 2006 was er even een kleine kink in de kabel door een nu niet meer nader te noemen incident, maar al gauw bleek gelukkig dat  anderen verantwoordelijk daar voor waren. Dat had destijds veel impact op het team. We en ook ik kregen snel weer het vertrouwen terug bij alle hulpdiensten en fotografen , vanaf toen ging het bergopwaarts. Nu kijken  tussen de 40 en 50.000 unieke bezoekers per dag de site, dat is fantastisch. Mensen willen nu eenmaal gratis  en actie-nieuws zien.  Bijna iedereen kent het die je tegen komt, das een fijn gevoel. Wij leveren ook aan media waardoor wij kunnen voortbestaan.  o.a aan Tv Noord, Oogtv, Dvhn, Telegraaf  en vele andere partijen , maar ook  aan Sbs,  Nos,  Rtl  en andere omroepen( landelijk) via een persbureau uit Drenthe.  En we doen ook regelmatig opdrachten voor kranten en andere bladen. Ondanks de lange crisis en de concurrentie gaat het enorm  goed met 112Groningen.nl.

Doordat we vaak snel ter plaatse zijn vinden mensen de site interessant. In een krant staat het pas een dag later.  Wij danken dan ook alle fotografen en kijkers die dit tot een groot succes hebben gemaakt. Zonder fotografen/collega`s/ kijkers ben je nergens. We maken ons klaar voor de volgende 20 jaar en gaan door zolang dat mogelijk is kwa P2000 enzovoort. We krijgen ook veel tips(tiplijn 0653701808) door zodat wij u als kijker kunnen informeren bij calamiteiten en ongevallen en branden. En willen/krijgen onze eigen 112Groningen.nl perskaart voor legitimatie. Ook zijn we met een App bezig voor je Gsm,alleen heeft dit vertraging,  we zijn er mee bezig en hopen u dit binnenkort te kunnen brengen.

Vrijdagavond 14-06-13 komt er een reportage over 112Groningen op Oogtv over 10 jaar 112Groningen.nl.

Dvhn komt maandag 24-06-13 met een mooi artikel.

Master Journalistiek maakte dit verslag

Gezinsbode (18-06-13)

Suggesties en felicitaties zijn altijd welkom via info@112groningen.nl

Twitter: http://twitter.com/112Groningennl

 

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com