25000e bezoeker voor zwembad Lemferdinge in Paterswolde

007 (Compact Media)

EELDE – Openluchtzwembad Lemferdinge in Paterswolde heeft woensdagmiddag de 25.000ste bezoeker verwelkomd.


Al enkele dagen wordt Nederland overspoeld met mooi weer. Dat is ook in Eelde-Paterswolde te merken: iedere dag zoeken vele mensen verkoeling in één van de buitenbaden van Lemferdinge.

Vandaag werd daarom alweer de 25.000e bezoeker verwelkomt. Dit bleek Daan de Bel uit Eelde-Paterswolde. De verraste jongeling woont aan de Broekstukken in Eelde en bezoekt tweemaal wekelijks het zwembad. Het liefst brengt hij zijn tijd door op de duikplank of in het klein bad waar hij dan een bal overgooit. Daan ontving een grote slagroomtaart, gesponsord door Bakkerij Patrick Harms. Een lang leven was de taart niet gegund, ditect na overhandiging werd deze gezamenlijk met Daan’s stiefbroer en een vriend verorberd.

Familie wordt toegang ontzegd

Voordat Daan de Bel tot 25.000e bezoeker werd gekroond, is een buitenlandse familie uit Eelde-Paterswolde de toegang tot het zwembad ontzegd. Liever ‘verkoopt’ zwembad Lemferdinge geen nee, maar dit maal was het onontkomelijk. De regels van het zwembad schrijven voor dat wanneer kinderen niet kunnen zwemmen, deze begeleid moeten worden door een persoon van 18 jaar in badkleding met een goede zwemvaardigheid. Zowel de kinderen als de vader kunnen niet zwemmen.

Extra sneu is natuurlijk dat één van de familieleden eigenlijk de 25.000e bezoeker zou zijn geweest. Uit navraag bij één van de medewerkers blijkt dat de kinderen zwemles volgen bij Lemferdinge en regelmatig proberen om toegang te verkrijgen tot het zwembad.

 

Foto’s Martin Druppers 112eelde.nl

Tekst Frank van Driel ineeldepaterswol.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com