Brandweerkorps Eelde vierde bij landelijke finale vaardigheidstoetsen

 

Brandweer Eelde heeft vandaag de 4de plek behaald bij de finale landelijke wedstrijden vaardigheidstoetsen in Voorthuizen.

De brandweer Eelde deed mee aan de brandweerwedstrijden ts-hd (tankautospuit-hogedruk). Wedstrijden tas-hd houdt in dat doormiddel van eigen inzicht en ervaring een gesimuleerde brand moet worden geblust en eventuele slachtoffers moeten worden gered op een veilige maar toch zo snel mogelijke manier. Daarbij word gekeken naar het correct handelen en inschatten van de situatie die het abwc (algemeen brandweer wedstrijd comité) gesimuleerd heeft.

Eerst werd er gestreden in provinciaal verband, daar behaalde de ploeg van Eelde een 1ste plaats en doorging naar de 1ste ronde gewestelijk in Rolde. In Rolde werd een knappe 2de plaats behaald, waardoor de ze door gingen naar de 2de ronde gewestelijk in Oudewater. In Oudewater behaalde de ploeg een mooie 1ste plaats, waarmee ze de landelijke finale mee bereikten in Voorthuizen.

Hier streden de laatste 10 ploegen van brandweer Nederland om de hoogste plek op het podium te behalen.

De ploeg van Eelde bestond uit bevelvoerder: Laurens Oosterbaan, chauffeur: Edwin Kamps, manschappen: Dennis van Bruggen, Arjan van Kalker ,Arnoud Moes en Marco Talens (+ reserve Marc Land).

Foto's Martin Druppers, 112eelde.nl
William Harthoorn www.112Barneveld.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com