40 mensen ontruimd bij brand in containerwoning Vrydemalaan

IMG_4558 112eelde

Een wooncomplex aan de Vrydemalaan in Groningen is zaterdag aan het eind van de middag ontruimd geweest wegens brand in een studentenwoning in het complex.

 Meerdere bewoners in het complex hadden harde knallen van vuurwerk gehoord en kort daarna hing er een sterke lucht van brand en hadden meerdere bewoners van het complex plotseling rook in huis staan. Hierop werd de brandweer gewaarschuwd dat er brand was ontstaan door vuurwerk. De politie besloot bij aankomst dat het beter was om de woningen te evacueren en zo’n 40 mensen stonden al snel op straat met hun huisdieren.

 De brand woedde op de derde verdieping, de student die er woonde was niet thuis en de brandweer heeft de deur moeten forceren om binnen te komen. Eenmaal binnen was er sprake van een forse brand. Het vermoeden van de brandweer is dat de brand is begonnen bij de bank, feit is in ieder geval dat er geen kortsluiting is geweest aangezien de stroom er nog op stond. Brandweerlieden hebben de woning uitgebreid geblust en ook woningen naast en onder de woning zijn gecontroleerd en hebben rook- en waterschade.

 De bewoners mochten na ongeveer een uur weer terug naar hun woning. De schade is groot en de technische recherche zal verder onderzoek gaan doen naar de oorzaak van de brand. Op dit moment is in ieder geval geen aanleiding om uit te gaan van vuurwerk. Niemand raakte gewond.

Foto’s Sammie Lobo / 112Groningen.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com