Actie dagen politie op 15 en 16 september

 IMG_0976 112eelde 112eelde

Groningen – Sinds maart van dit jaar is de politie aan het actievoeren.

De politie voert actie voor een rechtvaardige CAO, tot op heden wil de Minister Ard van der Steur niet wijken en geeft aan dat de politie gezien het loonruimte akkoord al een salarisverhoging krijgt van 5%. De Minister vergeet hierbij dat de politie niet alleen actie voert voor een loonsverhoging maar ook voor de secondaire arbeidsvoorwaarden zoals, vervroegd uit kunnen treden, het verruimen van de onregelmatige werktijden, het verhogen van de piket vergoeden die op dit moment 1 Euro per uur zijn, het behouden van de 21 vrije zondagen en meer trainingsuren.

 

Omdat de minister nog steeds niet thuis geeft hebben de gezamenlijke Politie bonden besloten om op dinsdag 15 september en woensdag 16 september actie te gaan voeren. De acties zullen zijn: Op Dinsdag 15 september zullen de politie bureaus in Nederland gesloten zijn van 11:00 uur t/m 15:00 uur dit i.v.m. de cao acties van de politie. Op woensdag 16 september zullen de politie bureaus in Nederland gesloten zijn van 07:00 uu t/m 17:00 uur dit i.v.m. de cao acties van de politie. Deze dag zal de politie naar Den Haag afreizen om daar vier Ministeries ( Ministerie van Veiligheid en Justitie, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Financiën en het Ministerie van Algemene Zaken) te gaan blokkeren.

 

Er zal die dag van 09:00 uur t/m 13:30 uur niemand de ministeries binnen kunnen gaan. Zolang de minister niet thuis zal geven zullen, dit niet de laatste acties zijn die door de politie gevoerd gaan worden.

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com