Arrestatieteams doen invallen in Eelde en heel Groningen

BBXYriRCYAABVIt[1] (Kopie)

 Archief Foto

De politie heeft dinsdagmorgen bij de grote hennepactie op zeven plekken hennepkwekerijen en één hennepdrogerij gevonden.

Op negentien verschillende locaties waren zoekingen.Volgens districtschef Monique Pennings van de politie gaat het om voorlopige resultaten. ‘Het beeld is nog niet compleet’, aldus Pennings bij de inval aan de Hoofdstraat Oost in Uithuizen.

In Uithuizen werden drie kwekerijen aangetroffen. Twee in de woning en één in de loods in de tuin achter de woning aan de Hoofdstraat. Daar zat de grootste kwekerij. Er werden naar schatting 300 planten gevonden. De bewoner is aangehouden. ‘Hij wordt verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie, witwassen van geld, hennepteelt en export’, meldt Monique Pennings.

Ze benadrukt dat de actie niet alleen gericht was op het vinden van hennepkwekerijen. ‘Het gaat ons om de criminele organisatie er achter. De zoekingen moeten informatie geven over bijvoorbeeld de geld- en hennepstromen. We willen onder meer weten hoeveel er verdiend wordt in de hennepwereld’, aldus Pennings.

De invallen waren in zeventien woningen en twee bedrijfspanden in de stad Groningen, Hoogezand, Appingedam, Uithuizen en Eelde.  Er deden 175 politiemensen mee aan de actie. Ook werd gebruik gemaakt van geld-en drugshonden. Er zijn dertien mensen aangehouden.

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com