Vuurwapen zaak Haren gevonden (update)

Haren – Het arrestatieteam (AT) heeft vrijdagavond een 32-jarige Groninger en een 24-jarige man uit Haren aangehouden bij een woning aan de Rijksstraatweg in Haren.
Het AT was ingeschakeld,  omdat het duo verdacht wordt van bedreiging met een vuurwapen.De  25-jarige ex-vriendin van de Groninger kreeg ’s middags bezoek van haar  ex en twee vrienden. Zij was samen met twee andere Groningers (25 en 50  jaar) in een woning aan de Warmoesstraat toen een auto voor de deur  stopte en drie mannen de woning binnen kwamen.
De vrouw en de 50-jarige  man werden met een vuurwapen bedreigd. De andere man was ergens anders  in de woning. Het drietal ging er vervolgens vandoor en nam wat  persoonlijke bezittingen van de vrouw mee. De slachtoffers belden de  politie en die startte een onderzoek. De vluchtauto was bekend, zodat  alle agenten uitkeken naar de betreffende auto. Omdat een van de  verdachten aan de Rijksstraatweg in Haren woont, werd ook daar een  onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek kwam een bewoner van het pand  naar buiten. Hij werd aangehouden, maar bleek niets te maken te hebben  met het voorval eerder op de dag. Hij werd weer vrijgelaten.
Korte  tijd later ging het AT de woning binnen en trof twee van de drie  verdachten. De derde verdachte was niet in de woning. Bij doorzoeking in  de woning werden knalpatronen en bivakmutsen gevonden. Ook werden de  persoonlijke bezittingen van de vrouw teruggevonden. Het vuurwapen en de  gebruikte auto werden niet gevonden. Wel werd de auto van de 32-jarige  verdachte bij de Rijksstraatweg aangetroffen. Die werd in beslag  genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.
Update Zondag

Vuurwapen terecht en twee verdachten aangehouden

GRONINGEN – De politie heeft in het onderzoek naar de bedreiging met een vuurwapen en de aanhouding van de verdachten door het arrestatieteam (AT) van afgelopen vrijdag nieuwe resultaten geboekt. Door intensief politieonderzoek is het vuurwapen gevonden en zijn twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Haren en een 30-jarige man uit Groningen. Beiden werden in hun woning aan de Rijksstraatweg en de Vondellaan aangehouden. Bij de Groninger werd naast het wapen waarnaar de politie op zoek was ook nog een balletjespistool gevonden. Beide wapens werden in beslag genomen. De bedreiging vond vrijdagmiddag plaats in een woning in de Warmoesstraat in Groningen. Het AT hield een aantal uren later twee verdachten aan in een woning aan de Rijksstraatweg in Haren. Het onderzoek wordt voortgezet. Dit moet uitwijzen wat ieders rol is geweest. De verdachten zitten vast en worden verhoord. De slachtoffers doen aangifte.

Tekst . 112Groningen
Foto’s Martin Druppers.
 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com