Beerta aangeslagen door overlijden broer en zus

IMG_2423 112eelde

BEERTA – Inwoners van Beerta zijn aangeslagen door het overlijden van een 75-jarige man en zijn 71-jarige zus. Zij kwamen om bij een felle brand die hun woning aan de Schoollaan in de as legde.

 

 

,,Intriest”. Zo reageert een aangeslagen burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt op het overlijden van de broer en zus. ,,Dit heeft een enorme impact op de buurt. Het is zaak dat aan de omwonenden voldoende bijstand wordt geboden.” Smit is zaterdagnacht ter plaatse geweest. ,,De buren woonden twintig jaar naast elkaar.”

Een voorbijganger en een buurman ontdekten het vuur in de woning zaterdagnacht even voor drie uur. De buurman probeerde de bewoners te waarschuwen door een raam in te slaan. Het vuur was toen al te hevig om de bewoners te bereiken.

De vrijwillige brandweerlieden van Finsterwolde en Winschoten bestreden de brand. Zij wisten de man nog uit de woning te halen. Reanimatie door ambulancepersoneel bleek niet te helpen. De man stierf korte tijd later. De brandweer kon toen de woning niet meer in. Uren later, toen het vuur gedoofd was, troffen brandweerlieden het lichaam van de vrouw aan.

Burgemeester Smit meent dat de vrijwillige brandweerlieden adequaat op de brand hebben gereageerd. ,,Ik ben trots op ze.” De oorzaak van de brand is zondagochtend nog onbekend. ,,Dat wordt nu uitgezocht door de politie.” De broer en zus leefden tamelijk teruggetrokken.

Foto,s 112Groningen/Jeffrey Bos

 

 

 

 

 

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com