Bloemencorso heeft koningin uit Eelde

EELDE-PATERSWOLDE – De 18-jarige Miranda van der Meulen uit Eelde is de nieuwe bloemenkoningin van de 56e editie van het Eelder bloemencorso.

De kersverse koningin zal op 1 september in de koets worden vergezeld door 25-jarige Denice Postma uit Groningen, 1e hofdame, en de 19-jarige Inger Robroch uit Assen, die tot 2e hofdame werd verkozen.

Tijdens de openingsavond van de feestweek durfden negen dames de catwalk te betreden. Daar werden zij traditiegetrouw door Jacques d’Ancona ondervraagd, die ook dit jaar het geheel weer in stijl presenteerde.

Lang leek het erop dat er dit jaar geen deelnemers uit Eelde-Paterswolde zouden zijn, maar uiteindelijk vertegenwoordigden Miranda van der Meulen, Karin Berends en Ingrid Wolters ons dorp. Zij konden dan ook rekenen op een groot enthousiasme van het publiek inclusief bijbehorende spandoeken.

De kersverse winnares vertelt na afloop dat ze in eerste instantie geen ambitie had om mee te doen, maar dat deze gedachte veranderde na het artikel in het Dagblad van het Noorden: “Twee collega’s bij de C1000, Bert en Wendy, hebben mij gestimuleerd om mee te doen.” Miranda is blij dat ze mee heeft gedaan en is verrast over de professionaliteit achter de schermen. “Bovendien is er een ‘klik’ tussen de alle negen meiden, we hebben besloten om vaker met elkaar af te spreken.”, vertelt de nieuwe bloemenkoningin.

Ook bij het publiek viel Miranda in de smaak. Naast het felbegeerde kroontje en een reischeque van reisbureau Internoord ontving ze namelijk ook de publiekprijs. De nieuwe ‘miss corso’, die in september begint met een studie in Groningen en zich aansluit bij studentenvereniging Dizkartes, vertelt tot slot dat het onwerkelijk voelt dat ze heeft gewonnen: “Al vanaf kleins af aan heb ik tegen de koets, bloemenkoningin en hofdames opgekeken, en nu zit ik er zelf gewoon in.”

Feest met Melrose

Tussen de gangen door en na de verkiezing is het de beurt aan de band Melrose. De partyband brengt de sfeer in de Corso Feesttent tot een ‘grote hoogte’. Met een spetterende show en afwisselende muziekgenres weten ze het publiek behoorlijk op te zwepen. Het gemêleerde gezelschap vermaakte zich nog tot in de late uurtjes in de feesttent.

ineeldepaterswolde/112eelde/pieda

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com