Brand Meester` bij kadowinkel, NL-Alert ingezet (Video)

Tolbert – Een kadowinkel is vanmorgen door een grote uitslaande brand in de as gelegd.

Vanmorgen is er om half zeven een grote brand uitgebroken in een winkel aan de Zuiderweg in Tolbert. Het zou gaan om een kadowinkel. In het pand hebben in het verleden meerdere winkels, waaronder een supermarkt, gezeten. Al snel werd er opgeschaald opgeschaald naar grote brand. Meerder brandweerkorpsen, o.a Leek, Marum en Roden zijn ter plaatse om de brand te bestrijden.

Ook is de brandweer van Groningen met de hoogwerker ter plaatse. Omliggende panden worden nat gehouden. De mensen die boven de winkel woonden zijn inmiddels in veiligheid. Zij worden net als bewoners van omliggende panden elders opgevangen. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden ivm de hevige rookontwikkeling. De brand is inmiddels onder controle, het sein brand meester is nog niet gegeven. Over een oorzaak is nog niks bekend. Burgemeester Berend Hoekstra laat zich inmiddels informeren over de situatie. Persbericht volgt zsm.

Bij de grote brand in Tolbert is #nlalert voor het eerst in Nederland ingezet vanwege hevige rookontwikkeling over bewoond gebied.alhoewel de sms pas rond 11:00 uur kwam aldus reacties van kijkers ! Het is in ieder geval getest.

Item . Martin Nuver   www.112groningen.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com