Brandweer Assen oefent samen met UMCG ambulancezorg

Assen- Woensdagavond werd er door de brandweer van Assen geoefend met een middelongeval. Deze oefening werd gedaan samen met enkele medewerkers van UMCG Ambulancezorg.

Op het oefenterrein werd een kettingbotsing in scene gezet waarbij meerdere slachtoffers bekneld waren komen te zitten. De brandweer en ambulancepersoneel hadden de taak om de slachtoffers samen uit hun benarde positie te bevrijden.

Bij het ongeval was een bestelbusje gekanteld met daarin twee slachtoffers en was een Ford Ka onder een vrachtwagen bekneld komen te zitten met daarin eveneens een slachtoffer. De brandweer kwam dan ook met drie voertuigen ter plaatse.

Nadat een deel van de afgevallen vrachtwagenlading met de kraan van het hulpverleningsvoertuig was verwijderd konden de hulpverleners bij het slachtoffer van de Ford komen. Om deze te bevrijden moest een deel van de achterzijde worden verwijderd.

De bevrijding van de twee slachtoffers uit het transportbusje was eveneens geen gemakkelijke opgave. Hiervoor heeft de brandweer het dak van het busje los moeten knippen. Nadat de slachtoffers bevrijdt waren werd er nog kort nabesproken over de oefening.

Foto’s: P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com