Brandweer Eelde door naar volgende ronde gewestelijke brandweerwedstrijden

ROLDE – Zaterdag 20 mei werd er in het Drentse Rolde de eerste ronde gewestelijke brandweerwedstrijden, in de Klasse Tas HD, gehouden.

Gedurende de dag streden 9 brandweerkorpsen uit de provincie Drenthe, Gelderland, Utrecht en Noord Holland om een plek bij de eerste drie.

De brandweerwedstrijden worden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Rolde. De beste drie korpsen gaan door naar de volgende ronde, op 10 juni, in Aalsmeer of Oudewater.

De prijsuitreiking vond vanavond plaats in zalencentrum Hofsteenge in Rolde. Om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, is het van belang om geen informatie of beelden via Social Media te verspreiden voordat de laatste ploeg gespeeld heeft.

Scenario:

In een pand aan de Asserstraat in Rolde was bij renovatie werkzaamheden brand ontstaan. Bij aankomst werd de brandweer door een medewerker opgewacht. Er was brand ontstaan op het dak van het gebouw wat was doorgeslagen.  De brandweerkorpsen werden bijgestaan door de waterwagen van Assen-West.

Twee andere medewerkers werden in het gebouw vermist, deze moesten door de brandweer worden gered.

Korps Punten
1 Brandweer Dodewaard 1240
2 Brandweer Eelde 1222
3 Brandweer Beilen 1219
4 Brandweer Klazienaveen 1203
5 Brandweer Gameren 1199
6 Brandweer Elst 1192
7 Brandweer Blaricum 1143
8 Brandweer Linschoten 1077
9 Brandweer Wieringerwerf 988

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com