Brandweerman aangevallen bij brand in Smilde

282919_471177972939485_1549303080_n[1]

SMILDE – Bij een woningbrand op dinsdagavond is een brandweerman van het korps van Smilde tijdens het uitoefenen van zijn beroep door een onbekende man aangevallen.

De brandweer van Smilde en Assen waren gealarmeerd voor een gebouwbrand cq schoorsteenbrand aan de Zandmeer te Smilde.

Bij aankomst van het korps van Smilde bleek er rookontwikkeling te zijn in de woning.

De brandweer had de brand snel onder controle waarbij de ombouw van het rookkanaal werd gesloopt.

Uit het niets kwam uit de tuin aan de achterzijde van de woning een schreeuw om hulp. Een onbekende man had een brandweerman van het korps van Smilde aangevallen. Overige brandweermensen en agenten kwamen te hulp, waarbij de man zich verzette en werd aangehouden. Waarom de man door het lint ging is onbekend. De verdachte is door de politie overgebracht naar het politiebureau in Assen voor verder verhoor.

Persvoorlichter van de Brandweer Drenthe dhr. J. Rodermond geeft als verklaring na overleg met Brandweer Commandant Dhr. F. Heerink, het enorm te betreuren dat een brandweerman te maken krijgt met agressie tijdens het uitoefenen van zijn beroep. Verder kon de persvoorlichter inhoudelijk op het incident niet reageren.

Voor het korps van Smilde is het de eerste keer dat ze te maken hebben met agressie. Mede door het incident zal er uitvoerig nagepraat worden. Het is onduidelijk of er aangifte is gedaan vanuit de brandweer.

Tekst en foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com