Confrerie des Fleurs: “Winnen niet belangrijk

 

Corsowijk Confrerie des Fleurs heeft twee voorzitters, en is daarmee uniek.

Toch zijn de leidsman, Jan Wekema, en leidsvrouw, Gemma Dussel op het moment van binnenkomst niet aanwezig; ze zijn thuis even eten. Patrick Wekema, zoon van de voorzitter en aanspreekpunt voor alle werkenden, is er echter wel en staat ons graag te woord.

 

“De drijfveer binnen onze corsowijk is gezelligheid, en geen hoge prijs”, zegt Wekema.

De opmerking staat in schril contrast met het gedachtengoed van de ‘buurman’, de corsowijk Paalakkers. “Daar werken ze zelfs mee op inschrijving, hier is alles wat vrijblijvender”, vervolgt Wekema. “Zoals je ziet is de bar en bijbehorende catering dik in orde, ietwat zeer belangrijk is.”

 

De vrijblijvendheid van de wijk lijkt veel personen, maar ook bedrijven aan te spreken. “Er is inderdaad geld genoeg en om vrijwilligers zitten we ook niet verlegen, maar dat betekent natuurlijk niet dat extra hulpkrachten niet welkom zijn.”

 

De wagen van Confrerie des Fleur, genaamde ‘Een trip’, oogt al behoorlijk af. “Er zijn allerlei natuurlijke en onnatuurlijke materialen reeds aangebracht, waaronder gebleekt kokosblad, elektriciteitskabel, stof, vaatdoekjes etc.”, zegt Patrick. De corsowijk werkt zeer innovatief; op de wagen zijn opgerolde koolbladeren van verschillende diktes bevestigd, een idee van arrangeurs Stoffer Veurman, Mathilde Stol en Johan Wolfard.

 

De nu al kleurrijke wagen, er is nog geen bloem geprikt, moet het brein en de zintuigen prikkelen. De trip, meestal als gevolg van drugs (paddo’s), weergeeft een mysterieuze avonturenwereld met veel vrijheid en vol psychedelische ervaringen en hallucinaties, bijvoorbeeld kabouters en badeenden. De trip zal nog echter worden nagebootst door symfonische rockmuziek en de geur van wiet. “Ter afsluiting houden we op zondag een borrel…met ballonnetjes lachgas”, lacht Wekema.

Tekst: ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Robin Kosters/112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com