Corsowijken liggen op koers (1/2)

112Eelde.nl en InEeldePaterswolde.nl houden u gezamenlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij de vijftien corsowijken.

Het bloemencorso in Eelde komt steeds dichterbij en traditiegetrouw helpen honderden vrijwilligers aankomende nacht mee bij hun eigen corsowijk. Zij zorgen er voor dat de corsowagen zaterdagochtend op tijd gereed staat aan de Hoofdweg. Morgen zullen weten welke wijk de felbegeerde Ere- en Eerste prijs in de wacht sleept.

Na een rondgang bij de vijftien corsowijken kan worden geconcludeerd dat er nergens grote problemen zijn. In Yde – De Punt verwacht men zelfs dat de wagen voor het begin van de nacht al af is. Een andere bijzonderheid is de levendigheid bij de wijk Korenbloem. Vorige week brachten wij u het nieuws dat de wijk op sterven na dood was. Het contrast met vandaag is groot. De wijk bloeit, mede dankzij de oproep in de media. Tientallen vrijwilligers helpen mee en ook hier zijn de werkzaamheden aan de wagen vergevorderd.

Hieronder vindt u een fotoreportage van diverse corsowijken. Foto’s van een bepaalde wijk vindt u na de foto van een shirtje van de desbetreffende wijk. Corsowijken die tot nu toe zijn bezocht zijn: Yde – De Punt, Eekhoornstraat, Hooiweg-Zuid, Centrum, Korenbloem, Confrerie des Fleurs, Paalakkers, Hooiweg-Schelfhorst, Hooiweg-Vogelbuurt, Vennerstraat – Nieuwe Akkers en West-End. De foto’s van deze wijken worden verdeeld over twee artikelen. Foto’s van de wijk Centrum staan niet gesorteerd!

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com