Dakbrand Gieterveen doet brandweer 3 x uitrukken

GIETERVEEN – Het dak van café De Driesprong aan de Broek in Gieterveen stond zaterdagmiddag in brand. Hoewel er geen vlammen zichtbaar waren, was er wel veel rook te zien.

Het vuur zat tussen het plafond en het dak van de kroeg. De brandweer kwam er aan te pas met een hoogwerker uit Veendam en een tankautospuit van brandweer Gasselternijveen en de watertankwagen korps  Gieten. Met een kettingzaag is een gat in het dak gemaakt om goed te kunnen blussen. De brand was snel onder controle.

Dakleer leggen Eerder vandaag zou er nieuw dakleer gelegd zijn op het pand. Deze werkzaamheden waren goed afgerond, maar waarschijnlijk heeft er onder het leer iets liggen smeulen. Later is dit verder gaan branden, wat resulteerde in het brandje.

Er zijn geen gewonden gevallen.

Om 18.10 uur zaterdagavond werd opnieuw de brandweer opgeroepen voor nablus werkzaamheden…bleek dat het vuur nog niet gedoofd was…dit was snel geregeld dacht men.

Zaterdagavond rond 23.00 uur werd de brandweer wederom opgeroepen voor het zelfde pand..nu bleek de brand in de nok van het bedrijfspand te woede .meerdere korpsen werden opgeroepen…Middelbrand..

Er vanuitgaande dat het nu echt uit is keerden de brandweer korpsen na twee uurtjes huiswaarts.

Van OostMedia

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com