De baanverlenging van Groningen Airport Eelde heeft groen licht

EELDE-PATERSWOLDE – Na een langdurige politieke en juridische strijd is er groen licht voor de baanverlenging van vliegveld Eelde. De Raad van State heeft woensdagochtend de laatste bezwaren van tafel geveegd.

Groningen Airport Eelde mag de start- en landingsbaan verlengen van 1800 naar 2500 meter. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het zogenoemde aanwijzingsbesluit voor het vliegveld in stand gelaten.

De actiegroep Vereniging van Omwonenden van Vliegveld Eelde (VOLE) heeft jarenlang geprocedeerd tegen de plannen van het vliegveld. De actiegroep had recentelijk bezwaren ingediend, men was het niet eens met de beslissing van de minister om de baanverlenging goed te keuren. Ook werd bezwaar gemaakt tegen de aanpassing van het bestemmingsplan van gemeente Tynaarlo, waardoor de baan kan worden aangelegd.

De baanverlenging is nodig om grotere vliegtuigen te kunnen afhandelen en vluchten naar verre bestemmingen uit te voeren. Dat moet het vliegveld aantrekkelijker maken voor luchtvaartmaatschappijen en passagiers, aldus Groningen Airport Eelde.

Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep meer mogelijk.

Start Bouw

Met de uitspraak van vandaag komt een einde aan een juridische strijd, die 20 jaar heeft geduurd. Pas na het charterseizoen kan met de werkzaamheden worden begonnen, zodat de verlengde baan in 2013 in gebruik wordt genomen. Groningen Airport Eelde en de aannemerscombinatie Dura Vermeer-Imtech hebben eind 2010 al handtekeningen gezet onder het contract voor de uitvoering van de baanverlenging en het onderhoud voor de duur van tien jaar.

Bron. ineeldepaterswolde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com