“De wagen van Hooiweg-Vogelbuurt is erg actueel”

“Na afgelopen jaar wilde Bert Ottens stoppen, vanaf toen heb ik het stokje overgenomen.”, vertelt Jenny Poelman, die inmiddels voor het zesde jaar meewerkt.

“Organiseren zit in mijn bloed. Bovendien wilde ik onderdeel uitmaken van een gemeenschap.” De voorzitter, tevens lid van het Bloemenkoor uit Eelde, vertelt dat ze direct bij Hooiweg-Vogelbuurt aan het werk is gegaan: “Ik kom niet van hier, maar mijn man wel.” Poelman plaatst zichzelf niet op een zetel: “Anderen zijn belangrijker, zij bezitten de kennis.”

De wagen van Hooiweg-Vogelbuurt blijkt ‘vreselijk’ actueel te zijn, laat Poelman weten: “Afgelopen zaterdag stond er een enorm artikel over Escher in het Dagblad van het Noorden.”. In de tekeningen van de Nederlandse wiskundige kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898-1972) is niets wat het lijkt. De ogenschijnlijk netjes geordende symmetrische vormen bedriegen de ogen en voeren je mee naar een avontuurlijke wereld vol vreemde wezens en objecten. “Objecten op de wagen zijn gespiegeld, waardoor hetzelfde tafereel zich opnieuw lijkt af te spelen, maar dit maal zijn de kleuren, texturen en het gevoel weer anders.”, zegt Poelman. “De nadruk ligt op zwart en wit, ook dag en nacht komt terug in de wagen.”

Vorig jaar pakte de wijk de derde prijs. “Dit smaakt natuurlijk naar meer”, zegt Poelman. “Toch is winnen niet het grootste doel, maar ik zou het heel graag een keertje willen meemaken.”

Tot slot doet Poelman een dringende oproep. Hooiweg-Vogelbuurt zoekt nog twee figuranten. “Wij hebben twee koninginnen nodig, een zwarte en een witte.” Dames boven de 15 jaar vragen wij contact op te nemen!

Tekst ineeldepaterswolde.nl/112eelde.nl

Foto’s Bert Ottens.

 

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com