Dennis V. 112Drenthe fotograaf 15maanden cel.

Assen – Voor het stichten van drie branden in Assen, waarvan hij vervolgens foto’s maakte voor de website 112Drenthe, heeft de rechtbank in de Drentse hoofdstad Dennis V. (20) dinsdag vijftien maanden cel opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

De fotograaf stichtte branden in containers en een voormalig garagebedrijf in de wijk Marsdijk. Daarna ging hij naar huis, waar hij op een melding van de brandweer wachtte. Als die kwam, ging hij terug om foto’s te maken voor de site. “Hij creëerde op deze manier zijn eigen nieuws en dat neemt de rechtbank hem zeer kwalijk”, aldus de rechtbank in haar vonnis.

Voor het helpen bij één brandstichting kreeg V.’s goede vriend Jarno P. (20) 160 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf, ook met een proeftijd van drie jaar.

V. stond twee weken geleden terecht voor zeven brandstichtingen, maar voor vier had het openbaar ministerie niet genoeg bewijs. Dat betrof onder meer een aantal busjes en vrachtwagens, die begin dit jaar in vlammen opgingen. Over de branden die V. wel had gesticht, verklaarde hij dat hij nieuwsgierig was hoe het zou voelen om brand te stichten. Volgens een gedragsdeskundige was er bij de Assenaar een verslaving aan het ontstaan. De branden veroorzaakten veel onrust in Assen. V. en P. kwamen bij de politie in beeld, nadat ze bij meerdere branden in Marsdijk aanwezig waren.
Dennis V. is licht verminderd toerekeningsvatbaar verklaard en moet zich voor zijn psychische problemen en een alcoholverslaving laten behandelen.

Bron.112hoogeveen

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com