Duinstraat moet nog een corsotent bouwen

Bloemencorso Eelde komt steeds dichter bij en de spanning loopt op. InEeldePaterswolde.nl en 112Eelde.nl brengen u dit jaar gezamenlijk het Corso Journaal, waarbij in woord en beeld uitgebreid stil wordt gestaan bij de werkzaamheden rondom de corsowagens.

Voorzitter Alfred Biemolt  van corsowijk Duinstraat is tevreden over de voortgang van de wagen Pan’s Labyrinth, gebaseerd op de gelijknamige film. Het is Spanje 1944. Na de zege van dictator Franco, treedt de 10 jarige Ofelia samen met haar moeder, toe tot het huishouden van haar nieuwe stiefvader de wrede kapitein Vidal uit het leger van Franco. Uit vorm van zelfbehoud laat zij zich meevoeren in haar eigen fantasiewereld, net zoals de hardwerkende medewerkers van de corsowijk die op dit moment de gehele wagen hebben gekartond en geverfd.

“De laswerkzaamheden zijn helemaal gereed. Een vaste kernploeg van 15 lassers heeft er voor gezorgd dat we al vroeg op schema liggen en dit liggen we nog steeds”, aldus Biemolt.

Toch moet Duinstraat aanstaande zaterdag, vijf dagen voor het corso, nog een tent bouwen. “De deur van de loods is te laag, terwijl een los element nog moet worden bevestigd waardoor de wagen te hoog wordt.” De voorzitter is zich ervan bewust dat dit vrij uniek is, maar zenuwachtig wordt hij daarentegen niet.

Duinstraat verwacht met de wagen veel hoge ogen gooien. “Voor het eerst een wagen niet bestaande uit elementen, het is echt één geheel vol fantasie en een diversiteit aan materialen.”, aldus de trotse voorzitter die maar nog eens benadrukt hoe belangrijk de vrijwilligers  van de wijk zijn!

Tekst.ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers /112eelde

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com