Eekhoornstraat: “Als ie maar rijdt”

De stemming bij corsowijk Eekhoornstraat is gemengd.

Men loopt behoorlijk achter op schema. Dit is duidelijk te zien aan de wagen, waar pas net het eerste object wordt voorzien van een laag plastic.

Volgens de medewerkers die aan het woord zijn, voorzitter Wim Ellens is nog op vakantie, wordt de wijk met diverse problemen geconfronteerd. “Op dit moment zijn een aantal medewerkers nog op vakantie”, maar vervolgt Greetje, “dit is niet het grootste probleem.

De wijk Eenhoornstraat is namelijk sterk aan het vergrijzen.” Van nieuwe aanwas is bij de hechte groep niet of nauwelijks sprake van. “De wijk is gesitueerd in een uithoek en er zijn te weinig huizen gesitueerd rondom onze tent.” Wanneer wordt gevraagd naar de gemiddelde leeftijd, moet worden geconcludeerd dat deze inderdaad sterk hoger ligt ten opzichte van andere wijken.

 Toch blijven de weinige vrijwilligers positief. “Net zoals andere jaren zal de wagen straks wel weer rijden”, aldus Henri Schuurman. Uit de opmerking blijkt dat meedoen belangrijker is dan winnen. Een ander positief punt is de deelname aan het kindercorso. De 6-jarige dochter van Henri heeft namelijk helemaal zelf een ontwerp gemaakt aan de hand van de film “De Kameleon”.

 Of de wagen ‘The Wizard of Oz’, van de gelijknamige Amerikaanse avonturenfilm uit 1930 en het boek uit 1900 van L. Frank Baum, met zijn zes figuranten op 1 september te aanschouwen is, lijkt nu nog onwaarschijnlijk, maar “’t komt altied wel weer goud!”

Tekst ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers/112eelde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com