ERGERNIS OP HET VAARWATER DOOR SLUIS

Eelderwolde: Afgelopen weekend liep het verkeer op het water in de vaarroute tussen het Paterswoldsemeer en de wijk Ter Borch in Eelderwolde wederom helemaal vast.

Dit omdat er totaal geen beweging meer was te krijgen in de sluisdeuren. Volgens gedupeerden is het al wekenlang slecht gesteld met de sluis en raken de mensen die er gebruik van willen maken meer en meer geïrriteerd. Vastzittende sluisdeuren en monteurs die na hulpvraag lang op zich laten wachten is nu dus al enige tijd meer normaal dan uitzondering.

Een gedupeerde heeft laten weten dat de monteur weet wat de oorzaak van het mankement is, maar dat hij zonder opdracht van de gemeente Tynaarlo geen actie mag ondernemen het op te lossen. De irritatie is voor gedupeerden zo hoog dat ze hun vaartocht vaak als verpest beschouwen.

Wethouder Harm Assies geeft te kennen dat hij zich heeft laten leiden de snelle services die hij wilde verlenen aan de bewoners van Ter Borch, door de sluis zo snel mogelijk open te stellen voor gebruik, maar dat door deze snelheid bepaalde zaken niet goed zijn verlopen. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een oplossing.

112eelde.nl

Foto’s Martin Druppers

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com