Gedenkwaardige herdenking voor omgekomen brandweerlieden in De Punt

 041 (Kopie)

 

Eelde/ De Punt- Donderdagmiddag om 14.00 uur was er aan de Groningerstraat in De Punt de herdenking ter nagedachtenis van de drie brandweerlieden die vijf jaar geleden hier tijdens het bestrijden van de grote brand in de scheepswerf hun leven lieten.

Bij het monument dat ten nagedachtenis van hun op de onheilsplek was geplaatst kwamen familie, nabestaanden, Brandweerkorps Eelde, hulpverleners en belangstellenden samen om deze dag te herdenken. Diverse sprekers deelden hun verhaal. dit werd afgewisseld met muziek gespeeld door het koperkwintet regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers onderdeel van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.

Nadat de huidige burgemeester van Tynaarlo had gesproken werd er door de aanwezigen een minuut stilte in acht genomen. De herdenking werd afgesloten met een kranslegging en een defilé langs de gedenksteen. Voor de aanwezigen was er bij de brandweerkazerne van de post Eelde nog een mogelijkheid om na te praten.

De gemeente Tynaarlo heeft aangegeven dat dit de laatste door de gemeente georganiseerde herdenking is bij het monument in De Punt. Sinds 2012 is er het nationaal Brandweermonument. Hier worden jaarlijks alle brandweerlieden herdacht die tijdens het uitoefenen van hun werk zijn omgekomen. Ondanks dat de gemeente geen herdenking meer zal organiseren betekent dat niet dat de drie brandweerlieden zullen worden vergeten.

Bron compactmedia.

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com