OBS Daltonschool Eelde in actie voor KiKa

EELDE – Kinderen van groep 8 van de OBS Daltonschool uit Eelde hebben € 1.622 opgehaald voor KiKa. Het geld werd verdiend tijdens het project ‘Kids in bizz’.  

De leerlingen volgden het ondernemerschapproject van stichting Jong Ondernemen. De afgelopen weken stonden helemaal in het teken van ondernemerschap; producten inkopen, verkopen, strategie bedenken, reclame maken èn plezier. Tijdens een afsluitende zomermarkt op vrijdag 13 juli hebben de verschillende ‘bedrijven’ hun Fair Trade Orginal producten verkocht, onder andere een vlindermagneet, jam, thee en bakmix muffins. Fair Trade Original is de importeur van de wereldwinkels en biedt bedrijven in Azië, Afrika en Latijns-Amerika eerlijke handelsvoorwaarden en helpt hen sterke ondernemers te worden.

De kinderen van groep 8 zijn tijdens het project begeleid door Dirk Brummer, eigenaar van Springs in Groningen, die de kneepjes van het ondernemerschap peikfijn heeft uitgelegd. Een eigen bedrijf starten, over in- en verkoop leren, reclame maken en vooral onderscheidend zijn, behoorde tot één van de vele activiteiten.

Met de winst heeft groep 8 iets bijzonders gedaan, die is geschonken aan het goede doel KiKa. Deze stichting helpt kinderen die kanker hebben. Het geld dat naar Kika gaat, wordt gebruikt voor diverse onderzoeken naar kanker.

Kids in bizz

Kids in bizz is een progamma van stichting Jong Ondernemen en word aangeboden groep 7 en 8 van het basisonderwijs. ABN AMRO ondersteund het progamma, de bank vind het belangrijk dat ondernemerschap al op jonge leeftijd gestimuleerd word. De ABN AMRO Foundation is daarbij actief betrokken en zet haar medewerkers in om leerlingen te burgeleiden bij het opzetten van een eigen bedrijf. Als u meer informatie wilt kunt u kijken op www.jongondernemen.nl

Met dank aan de leerlingenraad van OBS Daltonschool Eelde.

Bron: www.ineeldepaterswolde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com