Groningen Airport Eelde naar Manchester

001 (2)

EELDE – De kans is groot dat er vanaf augustus tweemaal daags gevlogen kan worden van Groningen Airport Eelde naar Manchester.

Dat zegt directeur Marco van de Kreeke in een interview met Reismedia.

De Deense dochter van British Airways, Sun-Air, zou twee keer per dag met een Dornier 328 tussen Noord-Nederland en Manchester willen vliegen. Dit vliegtuigtype is relatief klein en goedkoop. “Manchester staat al langer op het verlanglijstje van het vliegveld en van beide kanten is er interesse”, zegt woordvoerder Lizette van Dijken van Groningen Airport Eelde.

Wel slots, geen handtekeningen
“Er zijn nog geen handtekeningen gezet. Maar het feit dat ze al slots, de tijdsperiode waarbinnen een vliegtuig mag opstijgen of landen, hebben aangevraagd bewijst dat de plannen serieus zijn”, zegt Van de Kreeke.

Luchtvaartmaatschappij Sun-Air vliegt op ‘dunnere’ routes in Europa. Deze nieuwe route zou op 22 augustus moeten starten, blijkt uit de slotaanvraag. “Er is met Sun-Air nog niet gesproken over kosten of voorwaarden. We kunnen dus ook niet zeggen of deze lijndienst er definitief komt”, aldus Van Dijken.

Onderzoek
Groningen Airport Eelde deed eerder onderzoek naar de behoefte aan vluchten naar Manchester. Vooral voor de zakelijke markt. Of de uitkomst de doorslag heeft gegeven, is niet duidelijk.

De nieuwe hub
Manchester is volgens de Drentse luchthaven ook een plek om over te stappen op intercontinentale vluchten. Zo wordt door British Airways onder meer gevlogen naar steden als New York en Los Angeles, maar ook diverse Europese maatschappijen bieden vluchten aan vanaf Manchester.

Bron:rtvdrenthe .nl

Foto.Martin Druppers 112eelde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com