Groot kinderfeest in de corsotent

In de Corso feesttent in Eelde is gisteren de Mini-Miss Corso Verkiezing en de Eelde Got Kids Talent gehouden.

Hoewel de Mini Miss Corso Verkiezing en de playbackshow midden in de week werd georganiseerd, was de opkomst van het publiek aardig. Kinderen en ouders kregen een afwisselende show voorgeschoteld.

Toch durfden slechts negen individuen of groepen het aan om dit jaar een playback act uit te voeren. Luuk Slotegraaf gaf het startsein van de avond met een fantastische act van Ciske de Rat met ‘Amsterdam, he pak me dan’. De pas zesjarige Slotegraaf zou later op de avond worden beloond met een terechte eerste plek. Talenten Noortje van der Put (Selena Gomez, Naturaly) en Lars Pots (Vinzzen, Dromendans) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek. De presentatie was natuurlijk in handen van Willem Slagter, die de kinderen uitstekende begeleidde.

De Mini Miss Verkiezing kende ook dit jaar een goede bezetting. Negen meisjes, variërend in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar, betraden, in prachtige jurkjes van Sil’s Mode, de catwalk. De kandidaatjes konden rekenen op een groot enthousiasme van het publiek. De jury, bestaande uit Noortje Bremmer, Miranda van der Meulen (bloemenkoningin), Joey Dussel (MakeBelieve) en Silvia Noorman, maakte om elf uur hun definitieve keuzes bekend. De zevenjarige Kristie Nijdam mag zich 2e hofdame noemen. Amber Post, 7 jaar, werd benoemd tot 1e hofdame. De Bloemenprinses is dit jaar de zesjarige Mieke Meinders, zij sprong volgens de jury er bovenuit.

Gedurende de avond konden toeschouwers genieten van andere leuke optredens. Dorpsgenoot Marieke Dijk zong zelfs twee nummers live, nummers van Birdy en Anouk. Ook traden drie dansgroepen van Sport -en Fitnessclub de Marsch op, waar inmiddels al 100 kinderen les krijgen van aan de dansacademie Lucia Marthas afgestudeerde docenten.

Tekst: InEeldePaterswolde /Foto’s: Martin Druppers /112Eelde.nl / Pieda de Kleine

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com