Grote 112Dag zaterdag 28 mei in de Martiniplaza

 6d713e9d-bf52-46e1-a7b9-c734161c3994[1]

 

Groningen – In 2003 is de website 112Groningen.nl opgericht door Martin Nuver.

112Groningen.nl is met gemiddeld 50.000 unieke bezoekers per dag uitgegroeid tot één van de best bekeken websites van de provincie Groningen.

Dag en nacht staan 40 fotografen en 5 videoteams klaar om verslag te doen van incidenten in de regio. Martin begon op zijn 12e jaar al met het uitluisteren van de scanner bij de buurman. Bij een melding ging Martin op zijn fiets naar het incident, later met de brommer en tegenwoordig met de auto.

 

Al snel begon Martin als een van de aller  eersten van het land een eigen 112 site waar hij actuele incidenten uit de regio plaatste. Dit jaar bestaat 112Groningen.nl 12,5 jaar. Dit koperen jubileum gaat groots gevierd worden op zaterdag 28 mei 2016 in en rond het MartiniPlaza in Groningen.

 

De hoofdsponsor van dit evenement is Bestrating.nl, leverancier voor al uw soorten bestrating! Van 10:00 tot 17:30 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties aanwezig. Waaronder verschillende brandweerkorpsen, politie, ambulancezorg, veiligheidsregio Groningen, noodhulpteam, Brandwonden stichting, Security Noord Nieuwenhuis, Hulpverlening.nl en vele anderen instanties. De gehele dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties. Naast alle hulpdiensten is er een grote informatiemarkt en een DJ en een coverband(band tot 21:00 uur zolang het gezellig is). De Politie-steelband komt ook. Diverse standhouders geven u informatie over brand- en inbraakpreventie, bliksembeveiliging, reanimatie cursussen, AED gebruik, reddingsduiken en nog veel meer. De traumahelikopter bemanning en de Crashtender van Eelde heeft ook al interesse getoond. Ook komt de grootste cellen bus van Europa naar ons toe. Deze is 13 meter van Dienst vervoer en ondersteuning.

 

Update 1: Ook Slachtofferhulp Nederland komt liet men 12-01-16 weten

 

Update 2: Ook de Anti-vandalisme bus van het Busmuseum Hoogezand gaat een plekje innemen deze dag. En het brandwondencentrum van het Martini ziekenhuis komt ook. Tevens 10 brandweer oldtimers.

 

Update 3: Het Politie Keurmerk Veilig wonen uit Utrecht komt ook. Stichting Hulp voor Hulpverleners en vele anderen.

 

 

Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. Doorlopend zijn er muzikale optredens(tot ongeveer 21:00 uur) en meer. Veiligheid en leefbaarheid in je eigen omgeving is zeer belangrijk, zo vindt Martin Nuver. “Bij de meeste calamiteiten in de regio zijn wij aanwezig. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Maar hoe heeft het zo mis kunnen gaan? Had het voorkomen kunnen worden? En wat kan je als burger doen als er echt iets mis gaat? Dat willen wij u graag op 28 mei 2016 laten zien, zodat ieders omgeving weer iets veiliger wordt.”

 

Voor de informatiemarkt zijn er voor standhouders nog plaatsen beschikbaar. Draagt uw bedrijf of instelling ook bij aan de veiligheid van mens, dier, milieu en goederen? Vraag dan naar de mogelijkheden en de voorwaarden. Aanmelden kan via onze mail info@112groningen.nl

 

 

  • Wanneer: 28 mei 2016 van 10.00 tot 17:30 uur, feestje , de muziek(podium) gaat door tot ongeveer 21:00 uur zolang er nog veel publiek is.

 

 

  • Entree: € 2.50 p.p. (Kinderen tot 12 jaar gratis)

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com