Hele wijken waren al dan niet langdurig van het stroom afgesloten.

Assen- Zaterdagavond omstreeks 17.40 uur viel in delen van assen de stroomvoorziening uit.

Hele wijken waren al dan niet langdurig van het stroom afgesloten. Woningen, winkels en verkeerslichten functioneerden niet meer. In sommige wijken was de stroomstoring maar enkele seconden. In de Asser wijk Marsdijk was de elektriciteitstoevoer pas om 17.55 uur hersteld.

Om 17.48  kwam er een melding binnen voor de brandweer van Assen voor een transformatorbrand aan de Amstelstraat in Assen. Deze werd opgevolgd met een transformatorbrand voor de brandweer Vries in Zeijen. Beide korpsen rukten hierop uit. Brandweer Assen trof bij aankomst op de Amstelstraat weinig aan en reed hierop door naar de Asserwijk waar ook de brandweer van Vries naartoe onderweg was.

Bij aankomst bij het verdeelstation werd duidelijk dat omwonenden een knal hadden gehoord en rook bij het verdeelstation weg zagen komen. Dit was dan ook mogelijk de oorzaak van de stroomstoring. De brandweer van Vries keerde gelijk weer terug naar het eigen gebied in verband met een melding van rook bij het gemeentehuis. Door de stroomstoring werden eveneens enkele automatische brandalarmen gemeld. Onder andere bij de Rabobank. Hiervoor werden de andere blusploegen van de Asser brandweer gealarmeerd. Ook de brandweer van Rolde werd naar Assen gestuurd voor een automatisch brandalarm bij de bibliotheek. De melding van de Rabobank werd nog opgeschaald naar middelbrand. Hierop kwam ook de brandweer van Smilde in
actie. Of er daadwerkelijk wat aan de hand was bij de Rabobank is niet bekend. De brandweer heeft het pand geïnspecteerd om vervolgens weer terug te
keren. De Asser brandweer heeft bij het verdeelstation de omgeving verkent en vervolgens gewacht met het betreden van het terrein totdat er medewerkers van netwerkbeheerder Tennet ter plaatse waren. De brandweer heeft vervolgens het terrein geïnspecteerd. Volgens de OVD-P van de Politie heeft er een kleine brand gewoed op het terrein. Verdere gegevens zijn ons niet bekend.
Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com