Herdenking omgekomen brandweermannen De Punt

Herdenking-brand-De-Punt

DE PUNT – Op 9 mei 2008 vond bij een scheepswerf aan de Groningerstraat in De Punt een zeer grote brand plaats.

Bij de brand vijf jaar geleden kwamen drie brandweermannen van het korps van Eelde om het leven. Op donderdag 9 mei 2013 herdenken nabestaanden, familieleden  brandweerkorps Eelde, hulpverleners en andere belangstelenden Anne Kregel, Egbert Ubels en Raymond Soyer.

De herdenking begint om 14.00 uur en vind plaats bij het monument  bij de scheepswerf bij de rotonde Burgemeester J.G. Legroweg en de Groningerstraat.

Programma:

Spreker: Dhr. G.W. Hanekamp, postcommandant van de brandweer in Eelde

Muziek: Koperkwintet regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers onderdeel Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.

Spreker: Dhr. F.A. van Zuilen, burgemeester van Tynaarlo 1 minuut stilte

Muziek: Koperkwintet regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers onderdeel Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.

Kranslegging met aansluitend defilé langs gedenksteen en mogelijkheid tot het leggen van bloemen.

Het is de laatste keer dat de gemeente een herdenking organiseert bij het monument in De Punt. Sinds vorig jaar is er een nationaal Brandweermonument, waar jaarlijks alle brandweermensen herdacht worden die tijdens hun werk voor de samenleving zijn omgekomen. Dat de gemeente Tynaarlo geen herdenking meer organiseerd betekent niet dat de gemeente Tynaarlo de drie brandweermannen zal vergeten.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com