Hooiweg-Zuid verdedigt de titel

 De voorzitter Marjan Pinkster werkt met ‘haar’ ploeg aan een echt avontuur.

Corsowagen ‘The New World’ beeld de ontdekking van Amerika uit, waarbij de nadruk ligt op de pioniers die in aanraking komen de traditionele bewoners van het land, de indianen. De indianen zijn duidelijk terug te zien in het ontwerp van Egbert Ipema; aan weerzijde van de praalwagen zijn twee imposante indianentooien gesitueerd, die nu al kleurrijk ogen.

 

“De wagen wordt op een prachtige manier aangekleed.”, vertelt Marjan. “We maken gebruik van allerlei natuurlijke materialen zoals veren en schelpen, die tijdens deze vakantie door kinderen zijn geraapt op het strand.” De corsowijk Hooiweg-Zuid lijkt alles tot in de detail uit de werken, en heeft zich met diverse ‘priegelwerkjes’ veel hooi op de vork genomen. Ook aan de kleding van de in totaal 18 (!) figuranten, bestaande uit echte indianenkleding met allerlei kralen, wordt al weken gewerkt.

 

Hooiweg-Zuid staat net zoals de wijk Duinstraat in een loods, die te laag is om de vijf en een halve meter hoge wagen te kunnen uitrijden. Hier hoeft men gelukkig geen tent te bouwen. Door middel van een handig systeem, bestaande uit kettingen en katrollen, worden de twee indianentooien straks buiten tot op grote hoogte getakeld. “Dit hebben we zelf bedacht”, benadrukt de goedgemutste voorzitster.

 

Met de wagen verwacht Marjan minimaal in de eerste categorie te eindigen. Of er meer in zit? “Nog een keer de Eerste en Ereprijs zou natuurlijk niet verkeerd zijn.”

Tekst ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers/112eelde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com