Man omgekomen bij werkzaamheden langs snelweg

Havelte, 19 juli 2011: Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is een 28-jarige man uit Ijsselmuiden bij wegwerkzaamheden langs de A32 bij een ongeval om het leven gekomen. De man werkte in een ploeg die onderhoudswerkzaamheden uitvoerde langs de rechterbaan van de A32 (richting Heereveen).

Het achterste voertuig van deze onderhoudsploeg is de vrachtauto die is voorzien van een waarschuwingspijl en die moet zorgen voor de beveiliging. Daarvoor reed een tractor die de berm maaide. Daar tussen in reed het voertuig waar het slachtoffer in zat. Deze stopte steeds bij een put om deze schoon te maken. Toen de auto van het slachtoffer stopte en hij uitstapte, werd dat kennelijk niet opgemerkt door de bestuurder van het achterste voertuig, de beveiligingswagen. Deze reed het slachtoffer aan, die daarbij onder het voertuig kwam.

Na het ongeval ontstond een file, waarin zich een botsing voordeed met vier auto’s. Twee inzittenden van deze auto’s, identiteit nog niet bekend, zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de afhandeling van het ongeval is de A32 afgesloten tussen Havelte en Steenwijk. Het verkeer is omgeleid. De verwachting is dat de A32 voor rond 16.30 uur weer zal worden vrijgegeven.De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van Politie Drenthe verzorgt het onderzoek ter plaatse.
Bron:Politie Drenthe.

112eelde.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com