Open Dag Melkveebedrijf Polling op zaterdag 3 oktober

 

 

009 112eelde

 

EELDE-PATERSWOLDE – Vlak naast de landingsbaan van vliegveld Eelde is een nieuw melkveebedrijf opgestart.

 

Zaterdag 3 oktober heeft u de kans om een kijkje te nemen bij dit nieuwe melkveebedrijf tijdens de Open Dag.

Wim Polling heeft hier samen met zijn vrouw Grea en de zoons William en Wilco in januari het nieuwe melkveebedrijf opgestart met 3 DeLaval VMS melkrobots. Ondertussen is VMS nummer 4 ook in gebruik genomen.

Wim heeft jaren vele vleeskoeien (Limousine) gehad en combineerde dit met een goed lopende vakgarage. Zoon William daarentegen had de droom om later veehouder te worden. De afgelopen jaren is het roer omgegooid: van Vleeskoeien naar Melkkoeien.

William houdt zich nu 100% bezig met het veebedrijf en Wim runt dagelijks de vakgarage. De bestaande potstal is omgebouwd naar een prachtige 2 + 2 melkveestal die voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij. Tevens is het een zgn. Blauwe Stal geworden. Rond de jaarwisseling hopen zij 240 melkkoeien te bezitten.

Het resultaat van alle inspanningen willen de familie Polling en de deelnemende bedrijven u graag laten zien op deze open dag die plaatsvindt op 3 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Lugtenburgerweg 11 in Eelde. Bezoekers worden vriendelijk verzocht niet in bedrijfskleding te verschijnen.

TekstĀ  Laura Lenting ineeldepaterswolde

Foto’s Martin Druppers 112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com