Misschien had het leger meer kunnen doen in Haren

Haren– Op 21 september 2012 vond in het centrum van de gemeente Haren een grootschalige verstoring van de openbare orde plaats.

Na deze  gebeurtenissen is er vanuit verschillende zijden behoefte aan een  grondige, deskundige en onafhankelijke evaluatie. Niet alleen bij de  direct betrokken verantwoordelijken en uitvoerders, maar ook bij de  lokale gemeenschap in Haren en anderen die met vergelijkbare situaties  te maken krijgen. 
In opdracht van de gezagsdriehoek van de  gemeente Haren, de burgemeester, hoofdofficier en korpschef, start een  evaluatieonderzoek onder leiding van de heer J. Cohen. Hij wordt  aangesteld als voorzitter van een onafhankelijke, breed samengestelde  commissie, met een mix van wetenschappelijke kennis en actuele  praktijkervaring.

De kernbezetting bestaat uit:

  • voorzitter: mr. dr. M.J. (Job) Cohen, oud-burgemeester Amsterdam
  • prof. dr. G.J.M. (Gabriël) van den Brink, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg
  • dr. O.M.J. (Otto) Adang, lector Openbare orde en Gevaarbeheersing aan de Politieacademie
  • prof. dr. J.A.G.M. (Jan) van Dijk, hoogleraar Communicatiewetenschappen en Nieuwe media aan de Universiteit Twente

De  evaluatie dient meerdere doelen: het afleggen van verantwoording als  overheid, het krijgen van meer inzicht in dit nieuwe fenomeen en het  leren van lessen voor de toekomst.Hoewel de opdrachtgever voor dit  evaluatieonderzoek de gezagsdriehoek is van de gemeente Haren, zijn de  uitkomsten uiteraard relevant voor een ieder die op nationaal of op  lokaal niveau met dergelijke vraagstukken te maken krijgt.

Update: Er waren al 300 tips binnengekomen n.a.v de beelden op Opsporing verzocht dinsdagavond.  Rellen kwamen nog niet in beeld.

Update: Mischien was inzet van het leger beter geweest in Haren. Echter blijft dit een vraag achteraf, het was eerst nog gezellig maar het liep snel mis.

Bron.112Groningen.nl

 

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com