Nabestaanden van de Molukse gijzelnemers herdenking op DE Punt

048 112eelde

DE PUNT – Nabestaanden van de Molukse gijzelnemers van de treinkaping bij De Punt in 1977 komen vandaag bijeen voor een herdenking.

De besloten herdenking is op de plek waar de gekaapte trein destijds drie weken stilstond. De Molukse nabestaanden nodigden ook de Nederlandse gijzelaars en hun familie uit voor de bijeenkomst. Na afloop van de herdenking bij De Punt vertrekt de groep naar de begraafplaats in Assen, waar de zes doodgeschoten Molukse gijzelnemers liggen begraven.

Ex-kaper Junus Ririmasse, Nona Lumalessil en journalist Jan Beckers organiseren de herdenking. Het drietal is ervan overtuigd dat mariniers de Molukse kapers destijds executeerden. Inmiddels doet het ministerie van Justitie onderzoek naar de precieze afloop van de treinkaping.

Familie van de doodgeschoten kapers heeft een advocaat ingehuurd om een proces tegen de Nederlandse staat te voeren. De advocaat, Liesbeth Zegveld, is ook bij de herdenking aanwezig. Omdat zij en ook de organisatoren van de herdenking zijn bedreigd, houdt de politie alles goed in de gaten.

Foto’s Martin Druppers

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com