Nepagenten in Zuidlaren

 IMG_0860 112eelde 112eelde

Zuidlaren – Op vrijdagmiddag 26 juni rond 10.30 uur hebben twee mannen zich bij oudere bewoners aan de Schoolstraat voorgedaan als politieagent.

De mannen zeiden dat ze van de politie waren, ze legitimeerden zich echter niet. Daarnaast verstonden ze het Groningse dialect wat de bewoners spraken niet. De mannen hadden een verhaal over inbraken in de straat en wilden daarom graag het antiek en goud van de bewoners bekijken. Deze zijn hier niet op ingegaan. Daarna vertrokken de mannen. De bewoners hebben dit op maandag 29 juni bij de politie gemeld. Die hebben gelijk een buurtonderzoek gehouden maar daar kwamen geen bijzonderheden uit naar voren.

Signalementen

De bewoners konden een summier signalement geven. Het gaat om twee blanke mannen in burgerkleding. De een had een fors en de ander een normaal postuur. Ze reden vermoedelijk in een donkere auto.

Waarschuwing

De politie waarschuwt voor mensen die zich uitgeven als politieagent. Wanneer u niet vertrouwt of u daadwerkelijk met een agent te maken heeft laat diegene zich legitimeren. Noteer de naam en doe desnoods navraag bij de politie voor u iemand binnenlaat. Bel bij twijfel 0900-8844. Laat nooit zomaar iemand uw huis binnen. Een medewerker van de politie zal zich altijd legitimeren wanneer daar naar gevraagd wordt. In geval van spoed kunt u bellen met 112.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com