‘Niets is veilig’ bij corsowijk Spierveen

 De wagen Tornado van Corsowijk Spierveen brengt het gevaar wel erg dichtbij. Een verwoeste wereld, rondvliegend puin en lawaai, alles is aanwezig.

Ook door de corsotent van Spierveen lijkt op dit moment een tornado te razen. In een oproep van voorzitter Gea Koers heeft ze mensen uit de buurt gevraagd om langs te komen, direct na de wereldrecordpoging krokusbollen poten op het nabij gelegen veld. Allerlei nieuwe gezichten verschijnen in de tent, die moeten worden aangestuurd. Koers: Normaal coördineer ik iedereen, met een beetje hulp van mijn man Jacques. Zonder hem en mijn twee steunpilaren Peter Bronsema en Margriet Kregel zou ik geen voorzitter kunnen zijn.”

 

Will van de catering merkt ook dat het drukker is dan anders en heeft het zichtbaar druk. “Volgend joar hoeft van mij niet meer, dan boll’n poten.”, roept ze tegen Gea. De voorzitter geniet zichtbaar.

 

De wagen begint steeds meer vorm te krijgen. De kern van de wagen is een draaiende tornado, die alles op zijn pad verwoest. De aandacht moet gaan naar de bovenkant de wagen, vertelt ontwerper Egbert Ipema. “Alle object worden alwaar omhoog gezogen, niets is veilig voor deze extreme storm.” De wagen wordt aan de zijkanten voorzien van ongeveer 30 hangende ballen, die fungeren als vulobjecten. “Dit is typisch van dat onzichtbare werk, waar sommigen al weken thuis mee bezig zijn.”, aldus Koers.

 

Of de wagen op tijd af komt? “Ik kan er geen peil op trekken op dit moment.”, sluit de de voorzitter af, waarna ze haar werkzaamheden vervolgt.

Tekst.ineeldepaterswolde.nl

Foto’s Martin Druppers/112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com