Noordlaren wil eerste natuur ijsbaan van Nederland (fotoupdate)

Noordlaren druk met aanleg schaatsbaan
Noordlaren – Op de skeelerbaan in Het Groningse Noordlaren zijn woensdagavond en nacht de giertanks met water al weer druk om een ijsvloer te leggen.
Het gaat zes graden vriezen en dat is reden om aan schaatsen te gaan denken in Noordlaren. Ieder jaar hoopt de club de eerste marathon op natuurijs te kunnen organiseren. Of dit dit jaar ook gebeurt is nog afwachten en afhankelijk van het weer. Maar voorzitter Jan Geert Veldman van de ijsclub  is over de marathon nog niet zo enthousiast omdat het het weekend weer gaar dooien.Maar zo vertelt hij voor de schaatspret van donderdag moet het zeker kunnen om 1,5 a 2 cm ijs op de skeelerbaan te kunnen realiseren. Daartoe moet er wel om de twee uur, de heel nacht door water op de baan worden gebracht en dat gaat volgens hem wel lukken.  Het si al weer het 15 e jaar dat ze de skeelerbaan omtoveren tot een schaatsbaan en het zesde als de baan voor de marathon wordt geprepareerd. Maar de natuur moet het doen dat is het uitgangspunt.
IJsvereniging “de Hondsrug” is de meest bekende vereniging van Noordlaren. De bestuursleden zorgen, als koning winter zich aandient, voor ijs op de skeelerbaan. Daarnaast probeert het bestuur om de eerste marathon op natuurijs te organiseren.

 
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com