Onderzoek naar inbraken

Diefstal-van-bouwterrein-EELDE--images[1]

 

Drenthe – De politie stelt een onderzoek in naar een aantal inbraken die zaterdag,  zondagmiddag- en avond tussen 13.00 en 23.00 uur in diverse dorpen in de provincie Drenthe hebben plaatsgevonden.

        Havelte

Zondag werd in Havelte in drie woningen ingebroken. Uit twee woningen aan de Dikkesteenweg en uit een woning aan de Meidoornlaan werden geld en sieraden weggenomen terwijl de bewoners niet thuis waren.

        Geesbrug

Zondag werd tussen 15.00 en 20.00 uur in een woning aan de Lindelaan ingebroken. De dader(s) kwam(en) de woning binnen via een openstaand raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning werd geld weggenomen.

        Gieten

In de nacht van zaterdag op zondag werd bij een bedrijf aan het Panderspad ingebroken. Hier kwam(en) de dader(s) het bedrijf binnen door een deur te forceren. Hier werd geld weggenomen. Zaterdagavond werd in een woning aan de Woerdakkers ingebroken. Ook hier kwam(en) de dader(s) de woning binnen door een achterdeur te forceren. Het is nog niet bekend wat er werd weggenomen.

        Uffelte

Bij een woning aan de Schoolstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Hier forceerde (n) de inbreker(s) een deur. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

        Vries

In een woning aan de Esveen werd tussen zaterdagavond 19.00 uur en zondag 19.00 ingebroken. Uit de woning werden sieraden buit gemaakt terwijl de bewoners niet thuis waren.

        Wijster

 Zondag tussen 13.30 en 19.00 uur werd in een woning aan de Drijberseweg ingebroken. Hier werden sieraden en geld weggenomen. Hier kwamen de inbrekers de woning binnen via een openstaand raam.

Mocht u informatie over deze inbraken hebben, dan kunt u bellen met telefoon 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met telefoonnummer 0800-7000. Alle benadeelden deden aangifte

Donkere Dagen Offensief

De ervaring leert dat ieder jaar tijdens de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom intensiveert de politie in deze periode haar inspanningen op dit gebied. Door plaatselijk meer in woonbuurten te surveilleren en preventieve acties te houden en door inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden, wil de politie de kans, dat inwoners van Noord-Nederland het slachtoffer worden van dergelijke misdrijven terugdringen. Ervaring leert, dat niet alleen in de grote steden inbraken plaatsvinden maar met name ook in dorpen die langs de snelwegen liggen. Deze plaatsen worden even snel door het dievengilde bezocht.

Zelf actie ondernemen

Inwoners kunnen zelf ook veel doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een inbraak, overval of straatroof. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Sluit u woning goed af en laat bij afwezigheid u verlichting op de zelfde manier branden dan wanneer u thuis bent. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. De kans dat woninginbrekers, straatrovers en overvallers opgepakt worden, neemt toe als inwoners bij de politie melden wanneer zij verdachte zaken waarnemen. Op politie.nl staan ook diverse tips om inbraken te voorkomen

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com