Opheffing corsowijk Eekhoornstraat dreigt

 

EELDE – Corsowijk Eekhoornstraat luidt de noodklok. Indien er niet snel meer vrijwilligers komen helpen is de opheffing van de corsowijk onontkomelijk.

Natuurlijk hoopt het bestuur van Eekhoornstraat dat het niet zover komt. Via deze weg roept men dorpsgenoten op te komen helpen. “Deze wijk is geen besloten club, waar je absoluut niet tussen komt”, vertelt medewerker Henri Schuurman. “Iedereen is juist van harte welkom, ongeacht de wijk waarin je woont.”

Het probleem van de corsowijk is uiterst kritiek, en dat nu juist in samenwerking met het Klompenmuseum in Eelde een unieke wagen wordt gebouwd. “Op dit moment zijn er iedere keer niet meer dan twee a drie vrijwilligers aanwezig op de dagen dat aan de wagen wordt gewerkt.” Oproepen aan mensen in de wijk via Facebook en e-mail hebben tot op heden niet geholpen.

Als toevoeging op de oproep organiseert corsowijk Eekhoornstraat op zaterdag 31 mei een open huis. Schuurman: “Dan kan iedereen zien wat er komt kijken bij de bouw van een corsowagen.”

Twee jaar geleden luidde Eekhoornstraat ook al de noodklok als gevolg van een beperkte opkomst van vrijwilligers. “Deze oproep was echter twee weken voor het Bloemencorso, terwijl nu de motor enkele maanden voor de Bloemencorso al niet wil starten.”

De vrijwilligers komen op maandag-, dinsdag-, donderdagavond en zondagochtend samen, maar denkt eraan om de zondagochtend te vervangen door de gehele zaterdag. Wilt u komen helpen, kom gewoon één van de dagen langs of neem contact op met Henri Schuurman (0633429243) of via johan@eekhoornstraat.nl.

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com