Politie berichten gemeente Tynaarlo en Roden

Toezicht verkeer rond OBS

EELDE – Donderdagmorgen hield de politie toezicht op het verkeersgedrag van weggebruikers rond basisschool De Ekkel aan de Jan Steenweg in Eelde. Dit toezicht werd gehouden op verzoek van de school zelf en de gemeente Tynaarlo. In het bijzonder werd gelet op het parkeergedrag van brengende ouders, juiste toepassing van de voorrangregels, voor laten gaan op V.O.P., (te) snel rijden tussen de kinderen en het vervoer van kinderen in de auto en op de fiets. Twee overtreders werden bekeurd. Een automobiliste vervoerde twee kinderen van vijf jaar die los achter in een auto stonden. Een andere automobiliste stopte bij een stopverbod en liet daar kinderen uitstappen. Meerdere automobilisten kregen een waarschuwing voor het parkeren binnen vijf meter van een V.O.P. terwijl stilstaan daar verboden is. De politie heeft de school gevraagd deze regel onder de aandacht te brengen bij de ouders van de kinderen op school. De politie gaat de komende tijd deze controle herhalen.

Controlefietsverlichting

MIDLAREN – Donderdagmorgen tussen 07.00 en 07.45 uur controleerde de politie op de Groningerstraat in Midlaren schoolgaande fietsers op het voeren van de juiste verlichting. Ongeveer 90% van de fietsers had hun verlichting goed voor elkaar. Vier kregen een boete voor het niet voeren van licht. Een automobilist werd bekeurd omdat hij zijn zoontje van negen jaar los op de voorstoel vervoerde.
Winkeldief

RODEN – Medewerkers van een winkel aan de Gedempte haven in Roden hielden donderdagmiddag een winkeldief aan. De 23-jarige man uit het Poolse Trezebiele, verliet de winkel zonder een jas en trui af te rekenen. Toen het alarm afging zette hij het op een lopen maar werd ingehaald door de medewerkers van de winkel en aangehouden. Nadat de politie proces-verbaal had opgemaakt is de man in vrijheid gesteld.

Bron: Politie Drenthe.nl

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com