politienieuws zuidlaren

Zuidlaren, dinsdag 18 oktober: In verband met de Zuidlaardermarkt heeft de politie de volgende nieuwsberichten geplaatst:

Alcoholcontroles i.v.m.Zuidlaardermarkt

Dinsdag hield de politie i.v.m. de Zuidlaardermarkt in Zuidlaren en omgeving alcoholcontroles. Tussen 04.00 en 21.00 uur werden in Zuidlaren, Spijkerboor, Midlaren, De Groeve en Tynaarlo in  totaal 393 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Geen van hen had meer gedronken dan wettelijk is toegestaan.

 Belediging

ZUIDLAREN – Op de markt in Zuidlaren hield de politie dinsdagmiddag een 52-jarige man uit Oldehove aan. De man beledigde een medewerker van de Algemene Inspectie Dienst (AID) die voor controlewerkzaamheden aanwezig was op de markt. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. De AID medewerkers deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op

Vrouw uit Annen aangehouden met zakje wit poeder

ZUIDLAREN – Op de Brink in Zuidlaren hield de politie dinsdagmiddag een 22-jarige vrouw uit Annen aan. De vrouw was door medewerkers van een horecagelegenheid waar zij binnen was meegenomen omdat andere bezoekers meldden dat de vrouw drugs bij zich zou hebben. De vrouw werd overgedragen aan de politie en in de kleding van de vrouw vond de politie een zakje met wit poeder, waarschijnlijk drugs. Het zakje met poeder is in beslag genomen en wordt nader onderzocht. De vrouw is voor onderzoek ingesloten.

Dronken voetganger aangereden

DE GROEVE – Dinsdagavond is op de Hunzeweg in De Groeve een 39-jarige voetganger uit Sappemeer aangereden door een snorfietser. De voetganger was zwaar beschonken. Hij raakte licht gewond en is ter plaatse door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht en behandeld. Ook de 29-jarige man uit Kiel-Windeweer die de snorfiets bestuurde had ook gedronken (470 ugl). Van deze beginnend bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Hij bleef ongedeerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto en scooter weg

ZUIDLAREN – Tussen maandagavond en dinsdagmorgen is in Zuidlaren een grijze Mercedes 260 E gestolen. De auto is
eigendom van een 53-jarige inwoner van Haarlem en stond geparkeerd aan de Koningdwarsstraat. De eigenaar deed aangifte.

Irritaties leiden tot vernieling en aanhouding

ZUIDLAREN – Op de E6 bij Zuidlaren hield de politie dinsdagmiddag een 50-jarige man uit Zeegse aan. De man wordt
verdacht van vernieling van een auto. De man ergerde zich aan een 34-jarige vrouw uit Kloosterburen die volgens de man op een gevaarlijke manier uit een parkeerhaven reed. In het voorbijrijden ontstonden er irritaties door  gebaren gezichts uitdrukkingen en schelden. De lezingen van beide partijen verschillen hierover. In ieder geval was dit aanleiding voor de man om achter de wegrijdende auto aan te rennen en toen de vrouw stopte op de auto te slaan. Dit herhaalde zich zelfs enkele keren totdat de vrouw stopte en uitstapte en aangaf de politie te bellen. Volgens de vrouw zijn door het slaan deuken in de auto ontstaan. De man ontkent dit. De gewaarschuwde politie hield de man aan. De vrouw deed aangifte. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bron. Politie Drenthe

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com