Twee aanhoudingen(50 en 15) in Jumbo-onderzoek

 148 112eelde

Twee aanhoudingen(50 en 15) in Jumbo-onderzoek

 

Groningen – Groningen – De politie heeft vrijdagavond 9 oktober in Groningen twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de afpersing van Jumbo.

Om 15.30 uur vindt een bijeenkomst voor de media plaats waarin de politie en het Openbaar Ministerie een korte toelichting geven op de aanhoudingen en het onderzoek.

 

Vermoedelijk Vader (50) en zoon(15)

RtvNoord heeft uit betrouwbare bronnen ontvangen dat het zou gaan om een vader en een zoon uit Groningen. De vader word bij gestaan door Mr. Jeroen Houwink van advocatenkantoor Anker & Anker.  Dit wordt niet bevestigd nog.

 

Verhoor

De verdachten zitten vast en worden de komende dagen door rechercheurs verhoord.

 

Persbijeenkomst

Het publiek kan het persmoment vanaf 15.30 uur live volgen via Periscope of live op Tv Bij RtvNoord

 Hier onder berichten uit het archief van 112eelde.nl

De bomverkenners zijn klaar met het doorzoeken van de Jumbo aan de Boumaboulevard.

Er is geen bom aangetroffen. Het gebied is weer vrijgegeven. Verscherpt toezicht bij de Jumbo’s in Groningen blijft van kracht. De politie zet het onderzoek voort en probeert de identiteit te achterhalen van de persoon die de bommelding heeft gedaan.

 

Groningen – De politie is bezig met een onderzoek na een bommelding bij een Jumbo supermarkt aan de Boumaboulevard in Groningen.

Zaterdag 6 juni rond de middag kwam bij de politie een melding binnen dat in de bewuste Jumbo een bom zou zijn geplaatst. De supermarkt is daarop ontruimd, evenals sportschool Plaza Sportiva, een gedeelte van het stadion van FC Groningen en een gedeelte van het Alfa College. Bomverkenners van de politie zijn ingeschakeld en onderzoeken of er in de supermarkt een explosief aanwezig is. Ook de EOD (Explosieven Ontruimingsdienst) is onderweg. De inritten naar de Boumaboulevard zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Camerabeelden

Er is mogelijk een verband met twee incidenten die op 31 mei en in de nacht van 8 of 9 mei plaatsvonden. Afgelopen donderdag maakte de politie bekend dat op zondagavond 31 mei een ontploffing heeft plaatsgevonden bij de Jumbo aan het Overwinningsplein. Er zijn camerabeelden beschikbaar waarop is te zien dat een verdachte persoon iets neerlegt bij de Jumbo. Even later is een ontploffing te zien. De politie is in overleg met het Openbaar Ministerie om te kijken wanneer deze beelden naar buiten gebracht kunnen worden.

Eerder incident

In de nacht van 8 op 9 mei trof de politie een explosief aan bij de Jumbo aan de Wilhelminakade. Dit voorwerp kwam niet tot ontploffing. Een rechercheteam, bestaande uit 20 rechercheurs, werkt fulltime aan het onderzoek.

Update 18:00 uur

Het onderzoek in de Jumbo aan de Boumaboulevard is nog in volle gang. De bomverkenners zijn in het pand aan het werk. Het is nog onduidelijk hoe lang het onderzoek nog gaat duren en wanneer het gebied weer vrijgegeven wordt. Op onderstaand plaatje is ongeveer te zien welk gebied afgezet is. Ondertussen zijn de beelden van het incident van 31 mei aan het Overwinningsplein vrijgegeven. Kent of herkent u de man? Neemt u dan direct contact op met de politie. De politie heeft twitter en burgernet ingezet om mensen te attenderen op de beelden. Heeft u tips bel Bron. politie.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com