Politie onderzoekt woninginbraak bij 85-jarige bewoonster Paterswolde

PATERSWOLDE – Op woensdag 5 oktober 2011 heeft er in de vroege avonduren tussen 18.00 uur en 20.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Zonnebloemweg te Paterswolde.

De 85-jarige bewoonster hoorde die avond gerommel in haar woning. Toen zij poolshoogte ging nemen zag zij in de hal van haar woning een jongeman lopen die vervolgens de voordeur opende en naar buiten liep. Daar stond nog een tweede jongeman, samen liepen beide mannen weg in de richting van de doorgaande weg. Onbekend is hoe ze vertrokken zijn, zeer waarschijnlijk met een auto. Naderhand ontdekte de bewoonster dat meerder kamers in haar woning doorzocht waren. Met grof geweld was een slaapkamerraam opengebroken waardoor men waarschijnlijk toegang tot de woning heeft verkregen. Bij de inbraak is een geldbedrag gestolen.

De man die in de hal liep wordt als volgt omschreven: Leeftijd 20-30 jaar, lichtgetinte huidskleur, middelgroot slank postuur, kort donker glad haar met golven, donkere kleding. Dader 2 stond buiten, daar is geen verder signalement van bekend geworden, behalve dat 1 van de daders een jogging/sportbroek zou dragen met een lichte streep langs het been.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over de daders of over het door hen gebruikte voertuig. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie in Tynaarlo, telefoon 0900 8844.

Bron Politie Drenthe

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com