Politie volop bezig met onderzoek naar branden

Gemeente Aa en Hunze / Tynaarlo, 08-11-2011 • De politie is sinds vorige week volop bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de branden in Oudemolen en Balloo. In dit onderzoek wordt ook gekeken naar de andere soortgelijke branden en vermoedelijke pogingen tot brandstichting die de afgelopen tijd in deze omgeving hebben plaats gevonden.

Wat heeft de politie tot nu toe gedaan?

In het weekend van de branden in Balloo en Oudemolen is er direct gestart met een uitvoerig buurtonderzoek. Ook is technisch onderzoek gedaan op de resten van de branden. De brand in Balloo is onderzocht. De situatie op dit moment is dat alle opties nog open blijven staan. Brandstichting wordt daar echter niet uitgesloten. Het technisch onderzoek in Oudemolen is nog niet afgerond. Er zijn monsters naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verstuurd voor onderzoek. Nu worden alle branden naast elkaar gelegd om te kijken of er mogelijk verbanden zijn te vinden. Het onderzoek gaat de komende weken nog volop door.

 

Al geruime tijd is er verscherpt toezicht in het gebied waar de branden hebben plaats gevonden. Dit betekent dat we als politie in de geplande surveillancediensten, vaker in dit gebied zijn. In de weekenden worden de eerder geplande extra diensten voor een gedeelte in dit gebied ingezet om toezicht te houden. Daarnaast zijn de wijkagenten vrij gemaakt van alle andere diensten zodat ze volledig beschikbaar zijn voor de burgers uit hun wijk.

 

Wat kunt u doen?

Mochten er nog mensen zijn die iets meer kunnen vertellen over de branden die er de afgelopen maanden zijn geweest in de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo en dit nog niet gemeld hebben bij de politie, doe dat als nog. Wellicht weet u iets over een poging tot brandstichting en wilt u hier als nog melding van maken. Graag! Neem contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of via uw wijkagent. Liever anoniem iets doorgeven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Beeldmateriaal van de branden zijn ook nog steeds zeer welkom bij het team. Dit kan via een email worden gestuurd naarinfo@drenthe.politie.nl.

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com