Politie waarschuwt voor phishing

Assen – De politie en banken waarschuwen voor phishing.

Een 56-jarige inwoner van Assen deed woensdagmiddag namens een sportvereniging aangifte van oplichting. Het slachtoffer werd op 9 november door een zogenaamde bankmedewerkster gebeld met de mededeling dat er nieuwe cardreaders toegestuurd zouden worden.

Om deze goed in te kunnen stellen had zij gegevens en inlogcodes nodig. De cardreaders zouden twee dagen later worden toegestuurd. Het onwetende slachtoffer gaf de codes aan de mevrouw af.  Even later waarschuwde een bestuurslid het slachtoffer met de mededeling dat een andere sportvereniging door middel van phishing was opgelicht.

Na controle van de bankrekening bleek dat er duizenden euro’s waren verdwenen..

 Wat is phishing

Phishing is een vorm van internetoplichting. In sommige gevallen wordt u via mail benaderd om in te loggen. In andere gevallen wordt u door een zogenaamde bankmedewerksters benaderd en gevraagd u inloggegevens af te geven. In andere gevallen wordt u gevraagd om opnieuw in te loggen tijdens een storing. Criminelen proberen dus op listige wijze aan uw inloggegevens te komen. De bank vraagt u NOOIT naar uw inloggegevens. Geef nooit uw inloggegevens af. Bij wantrouwen bel dan met uw bank. Voor meer informatie over phishing, bezoek dan de website van de Nederlandse Vereniging van Bankenhttp://www.nvb.nl

Bron.Politie.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com