Politiebureau aan de Balkengracht Assen ontruimd

Assen, dinsdag 5 juni • Vanmiddag is het politiebureau aan de Balkengracht ontruimd na aantreffen van mogelijk explosief materiaal.

Tijdens een technisch onderzoek van in beslag genomen goederen werd een mogelijk explosief materiaal aangetroffen. Het onderzoek is direct stilgelegd en de betreffende afdeling is ontruimd. Meteen is het Explosieven Opruimings Commando gewaarschuwd.

In overleg met deze instantie is besloten om de rest van het gebouw, inclusief het cellencomplex te ontruimen.  Er is omstreeks  16.00 uur opgeschaald naar een GRIP-1. De acht arrestanten zijn overgebracht naar een ander cellencomplex.

De Balkengracht is tijdens de actie afgesloten; de route van de avondvierdaagse voor de dinsdagavond is gewijzigd. Deze zou precies langs het bureau Balkengracht lopen.

Na de ontruiming heeft het EOC een verkenning uitgevoerd. Daarna is het materiaal uit het gebouw gehaald en naast de parkeerplaats direct tot ontploffing gebracht. Meteen daarop, omstreeks 19.00 uur, is het politiebureau weer vrijgegeven.

Over de herkomst van het in beslag genomen materiaal worden in verband met een lopend onderzoek geen nadere mededelingen gedaan.

Bron.Politie Drenthe.nl
Foto’s Video Martin Druppers

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com