Politiehelikopter spoort autodief op

Groningen – De politie heeft donderdagmiddag, met behulp van de inzet van een politiehelikopter van het Korps landelijke Politiediensten (KLPD), een 20-jarige autodief uit Capelle aan den IJssel aangehouden.

        Wat was er gebeurd?

De 20-jarige man was voornemens om een auto te kopen van een eigenaar uit Niebert. Tijdens de proefrit zag de aspirant koper kans om er met de auto vandoor te gaan. Omdat de auto was voorzien van een zogenaamd Track& Trace volgsysteem kon de eigenaar de auto snel opsporen. Hij belde de politie en gaf de positie van de auto en het signalement van de verdachte door.

        Zoektocht

Agenten troffen de gestolen auto in de James Baldwinstraat in Groningen aan. Er werd direct met meerdere eenheden een zoektocht in de omgeving ingesteld. De agenten in de wijk de Held kregen bij hun zoektocht hulp van een politiehelikopter van het Korps landelijke Politiediensten (KLPD). Met behulp van een warmtescanner werd de verdachte in een afvalcontainer in de Oscar Wildestraat opgespoord. Toen agenten gingen kijken troffen zij de 20-jarige verdachte aan.

        Ingesloten

De autodief moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De gestolen werd voor forensisch onderzoek meegenomen. De eigenaar van de auto deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Bron.Politie.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com