Project X Haren loopt uit de hand(6e update)(Fotoupdate)

Haren, 21 september: Er zijn inmiddels toch een aantal mensen die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en een kijkje komen nemen in Haren.

Door de oproepen van de Gemeente Haren is toch bij veel mensen de nieuwsgierigheid gewekt om zelf even te kijken wat er in Haren te doen is, terwijl het doel van de gemeente geweest is mensen weg te houden.

Vanaf ongeveer 15.00 uur loopt het behoorlijk door en zijn er continu zo’n 50 tot 100 mensen aanwezig, waaronder voornamelijk jongeren.

Ook zijn er inmiddels meerdere mediabronnen gesignaleerd die verslag willen doen van wat er gebeurt in Haren.

1e update: Op de site van het Dagblad van het Noorden is inmiddels de melding binnen gekomen dat op het oude voetbalterrein in Haren, twee lichtmasten zijn geplaatst en dat de bezoekers die toch naar Haren gaan hier heen worden geleid.

2e update: Rond 19.45 uur zijn er naar schatting ruim 1000 mensen aanwezig voor Project X in Haren. Voornamelijk jongeren bepalen het straatbeeld. Echter begint de sfeer wat onrustiger te worden. De ME heeft 3 peletons ingezet, die op dit moment onderweg zijn naar het station. Naar verwachting zullen er rond deze tijd meer belangstellenden komen en het is aan de ME om dit alles rustig en onder controle te houden.

3e update: In nog geen half uur tijd is de mensenmassa minimaal verdubbeld. Volgens de geruchtenstroom zijn de eerte kleine relletjes al uitgebroken en worden er vuurtjes aangestoken. Helaas lijkt de sfeer, met de grote toestroom van mensen, grimmiger te worden.

4e update: 21.00 uur: Op dit moment zijn er vele vechtpartijen in Haren. De ME werkt uit alle macht om de menigte uit elkaar te krijgen, wat tot op heden niet lijkt te lukken. Dranghekken, verkeersborden, niets blijft gespaard. Harde knallen zijn in de omgeving te horen.

5e update: 21.32: Assistentie voor de ME kwam in colonne over de A28, wat een indrukwekkend beeld was. Ook de pers in niet veilig voor de relschoppers. Verslaggever Goos de Boer van RTV-Noord kreeg tijdens live-verslag ook de nodige klappen te verwerken, wat aan geeft dat niets of niemand in die omgeving op dit moment veilig is.

6e update: Enkele foto’s toegevoegd van later op de avond.

Het is een gevaarlijke situatie op dit moment, mocht u nog van plan zijn heen te gaan, doe dit niet!

Wij hebben inmiddels Haren verlaten.

Later foto’s en meer info.

112eelde.nl

Foto’s Martin Druppers & Compact Media/Nieuwsflyer.nl

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com