Rectificatie na krantenartikel over herdenking brandweermannen Eelde

!cid_image003_jpg@01CE27DD

 Eelde, zaterdag 23 maart: In het Dagblad van het Noorden is vandaag een artikel te lezen over de herdenking van de omgekomen brandweermannen in Eelde.

De familie Soyer en 5 brandweermannen hebben naar aanleiding hiervan de volgende verklaring opgesteld:

*********************************************************************************************************

Verklaring hoe het werkelijk zit:

Het artikel in de krant Dagblad van het Noorden van vanmorgen gaat ons allen niet helpen, waarbij de boodschap genuanceerder ligt en eigenlijk moet worden gerectificeerd.

er is een gesprek geweest tussen de familie Soyer en een journalist volgens mij de heer P. Vechter van Radio Drenthe waarin op de radio hun gevoel is geuit op een respectvolle manier. Het Dagblad van het Noorden heeft geen gesprek gehad met een ieder van ons en hebben dit artikel op eigen initiatief geplaatst in de krant.

Tijdens dit gesprek (interview) is totaal niet gesproken over een rel of boycot aangaande de herdenking van 9 mei aanstaande. In hoofdlijnen is gezegd dat de familie Soyer teleurgesteld is in de gemeente Tynaarlo en de korpsleiding wanneer men terug kijkt naar de afgelopen 5 jaar.

Hans en Ria hebben persoonlijk bij de burgemeester aangegeven in november 2012, dat er actie moest wordem ondernomen om de situatie binnen de post te bespreken. Hier is weinig tot geen gehoor aan gegeven. Hierdoor hebben Hans en Ria besloten om voor een eigen gedenk moment te kiezen.

Wij de 5 jongens hebben ook herinneringen aan 9 mei zijn bij het gedenk moment van Hans en Ria Soyer aanwezig en steunen hun en de familie in het genomen besluit.

Namens Hans, Ria en de 5 oud leden kan ik volmondig zeggen dat we namens ons allen:

Ø  Wij de herdenking 9 mei 2013 respecteren die de gemeente gaat vorm geven,

Ø  Wij niet de intentie hebben om deze herdenking in welke vorm dan ook te boycotten of een rel te schoppen.

Ø  Wij niet aanwezig zullen zijn en ons eigen herdenkingsmoment op een ander tijdstip organiseren.

Dat de afgelopen periode geen schoonheidsprijs verdient en dat we vinden dat er een verschil van inzicht is, dat staat vast. Dat we daar lering uit kunnen trekken daar zijn we het ook vast allen over eens. Het geheel is wel de aanleiding dat we niet bij het officiële gedenk moment 09 mei 2013 aanwezig zullen zijn.

Laten we elkaars mening respecteren en deze dag op een eigen manier invullen.

Laten we ons niet laten beïnvloeden door geluiden van pers, ruis en mensen die alleen maar de dag negatief willen laten klinken.

Volgens mij is deze dag een moment van gedenken om het verlies van drie dierbare collega`s en niet een moment om onderling frustratie naar elkaar te uiten.

Getekend, Hans, Ria,

Anne, Garry, Bert, Mark en Maurice

********************************************************************************************************** 

 112eelde.nl

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com