Scholenproject voor Bloemencorso Eelde (video)

145 (Compact Media)

Om ook de jeugd te betrekken bij het Bloemencorso Eelde is Jong!CorsoEelde al een aantal jaren bezig de jeugd te enthousiast te krijgen, om mee te werken aan het hele gebeuren.

Er zijn 6 scholen die zich hebben aangemeld voor het “Scholenproject”. OBS de Ekkel, OBS de Kooi, OBS Centrum, OBS Daltonschool, Mariaschool en CBS Menso Alting hebben zich de afgelopen weken en ook deze week bezig gehouden met het project “Corso”! Wat zullen zij gaan doen?

Iedere school heeft twee grote piepschuim lekkets gekregen, die zij zullen versieren met verschillende materialen. Uiteraard betreft het materialen die ook op de corsowagens wordt gebruikt. Uiteindelijk zullen de letters van alle scholen samen de tekst: Bloemencorso Eelde vormen.

Iedere school heeft een seizoen meegekregen, een thema waarin zij de door hun gekregen letters zullen versieren. . Het thema van het corso is dit jaar “De vier jaargetijden”.

OBS Dalton heeft ook twee letters ontvangen en daarbij het aan hun toegewezen seizoen: Lente. Vanuit de school is besloten door alle kinderen verschillende vlinders te laten vouwen, te knippen en te versieren.

En ieder kind heeft zijn/haar eigen vlinder met echte corsospelden op de ene letter bevestigd. De andere letter is versierd met als onderliggend thema: Bloesems. Een leuke knutselopdracht voor de kinderen van groep 3/4.

De kinderen konden al hun creativiteit kwijt door te knutselen met popcorn, lijm en roze verf.

Vanaf zaterdag 31 augustus zullen alle letters te zien zijn op een mooie plek op het festivalterrein.

112eelde.nl

Foto’s Martin Druppers

 

 

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com